Avrasya Şizofreni Derneği  Hayat Ağacı Türk Müziği Topluluğunu Kurdu.

Avrasya Şizofreni Derneği  Hayat Ağacı Türk Müziği Topluluğunu Kurdu. Şizofren hastalığı hakkında toplumun bilgi eksikliğini gidermek, önyargıları kırmak adına farkındalıklara gereksinim var.

Avrasya Şizofreni Derneği, sosyal aktif paylaşımcı bir kurum olarak geçtiğimiz günlerde bir etkinlik düzenledi.  Bu günü önemli kılan bir ilkin gerçekleştiriliyor olmasıdır. Sanat Danışmanlığını Gürhan Yaman’ın üstlendiği, Şef Münüre  Sayın’ın Önderliğinde Hayat Ağacı Türk Müziği Topluluğunu kurarak ilk konserini verdiler.   Şizofren hastalar sesleriyle  çoşkulu anlar yaşatarak izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Koroda  psikologtan, diş hekimine farklı meslek grubundan şizofren hasta yer alıyor. Esasında kimlikten öte  olay ve olgulara farklı bakış kazandıracak, sohbete ve güven duygusuna açık farklı yürekler onlar.

Dernek, şizofreni hastaları ve yakınlarının  birlik  beraberlik , dayanışma içerisinde önyargıları kırarak, şizofren hastalığı hakkında toplumdaki bilgi eksikliğini gidermek açısından çalışmalar yapmaktadır. Hastalığın zararsız  ve bulaşıcı bir hastalık olmadığını; rehabilitasyon ve desteklerle yaşanılan zorlukları en aza indirerek  sosyal  ve kültürel hayata uyum  sağlama amaçlı faaliyet göstermektedirler.  Ayrıca ziyaret edebileceğiniz, hatta sadece yargıları kırmak adına bir merhaba için gittiğiniz taktirde size açılan kapıdan girdiğinizde çok şey pozitif yönde değişebilir. Dilerseniz  aynı çatı altında Koro, Tiyatro, Resim , Psikoterapi, Takı Tasarım, İngilizce Dil kurslarına katılabilirsiniz.

İletişim  için  “Hayat Ağacı “ tıklayınız.